Com mesurar la qualitat de l’aire a casa l’any 2022

2020, un any que passarà a la història. La famosa pandèmia, la qual hem sentit parlar tant, ens ha fet estar a casa més del que estàvem acostumats i des de llavors res ha tornat a ser el mateix. Amb les últimes novetats de part del món científic, cada vegada sembla més clar que el famós virus es transmet per l’aire. Mesurar la qualitat de l’aire a casa s’ha tornat una obligació.

Exemple de mesurador de la qualitat de l'aire de la companyia Star Holding.
Mesurador de la qualitat de l’aire de Star Holding

Abans d’entrar en terreny amb la nova entrada del blog de Star Holding, et donaré un consell que t’ajudarà a tenir una millor qualitat de l’aire a casa teva.

Ventilar la casa, una recomanació cada vegada més necessària

 

Ventilar la casa s’ha tornat pràcticament una obligació. En obrir les finestres de la nostra llar, renovem l’aire interior i expulsem tot el que s’ha acumulat al llarg de la jornada.

Moltes vegades ens preguntem: quant és l’aconsellable? Uns 10 minuts és el recomanable. El quan pot variar; de bon matí o fins i tot abans d’anar a dormir (a l’hivern també, així anem al llit amb un aire renovat a l’habitació).

Ventilar la casa és important i més en aquests temps. A l'entrada del bloc de star holding veuràs com mesurar la qualitat de l'aire el 2020.
La importància de ventilar correctament la casa.

Sobre això, que sembla fàcil i és molt recomanable, hi ha un però. Es tracta que depenent del lloc on visquem (no és el mateix una casa al mig de camp que un pis al carrer més transcorreguda d’una gran ciutat) la qualitat de l’aire que entrarà serà d’una qualitat diferent.

És llavors quan mesurar la qualitat de l’aire a la llar es torna en una rutina necessària. Ho hem de fer per la salut dels nostres fills, ja que hi ha altres elements que circulen al nostre voltant que no són òptims per a la salut.

Com mesurar la qualitat de l’aire interior (factors que influeixen)

 

Tal com he dit abans, una casa al mig de camp sense res ni ningú al seu voltant tindrà una qualitat de l’aire pura. Un pis al mig de la ciutat o al costat d’una fàbrica segurament no.

Exemple de contaminació al costat d'una casa. Amb aquesta situació és necesari mesurar la qualitat de l'aire a casa
Un exemple de contaminació

No és cap secret. Moltes ciutats tenen protocols anti contaminació (com per exemple Barcelona) i la normativa contra el dany mediambiental és bastant estricta gràcies a unes lleis que busquen un món més verd.

Malgrat tot, per diferents accions que fem els humans s’acumula molta contaminació i és per això que hi ha uns indicadors de la qualitat de l’aire global.

Els mateixos ajuntaments solen publicar estadístiques de la qualitat de l’aire de la seva ciutat o poble (tornem a posar-te l’exemple de la ciutat de Barcelona), però si vols un mesurament més específic de l’interior de la teva llar, t’has de fixar especialment en el diòxid de carboni (un dels causants del canvi climàtic).

  • Per saber quina és la concentració, pots mesurar la qualitat de l’aire de la teva llar amb un aparell com a tal.
Hac Star és el teu nou aparell per mesurar la qualitat de l'aire a casa
Si vols veure un aparell que mesura la qualitat de l’aire, dóna clic a la imatge

El contagi del coronavirus per l’aire:

 

Si tot el que has vist aquí dalt no et sembla suficient; un nou actor s’ha unit a la competició.

S’han publicat nombrosos estudis que ens diuen que el coronavirus es transmet especialment de forma aèria.

A l’exterior sempre que es faci servir la mascareta, cap problema. A part: en estar l’aire en complet moviment, el coronavirus troba molta dificultat per arribar a contagiar a algú.

El problema el trobem a l’interior, especialment a la llar. A l’ésser un espai tancat on no hi ha flux d’aire, tot queda acumulat. Ara més que mai cal mesurar la qualitat de l’aire a casa i aplicar tècniques per a la correcta neteja d’aquell que ens manté amb vida.

Pots anar obrint la finestra per renovar l’interior de casa teva, però tard o d’hora arriba el fred. L’altra opció, i que molts recomanen, des d’un purificador d’aire com els que tenim a Star Health; diversos filtres (d’una gran qualitat i una efectivitat del 99.97% sobre les partícules) garanteixen la seva correcta neteja.

Un purificador d'aire és l'eina perfecta per netejar l'aire després de mesurar-lo.
Star 700 (un purificador d’aire que t’espera donant clic a la imatge)

Amb el teu aparell per mesurar de la qualitat de l’aire controlaràs que respires i amb el teu purificador, el netejaràs.

Sigui l’opció que sigui, compta amb nosaltres, ja que volem ajudar-te a respirar millor. Hem d’ajudar-te a mesurar la qualitat de l’aire a casa.

Si tens algun dubte, truca’ns al següent número de telèfon:

 

Si vols llegir l’entrada en castellà o anglès.

Enviar un WhatsApp
Necessites ajuda?
Hola! Si necessites ajuda pots enviar-nos un missatge WhatsApp per aquí o trucar al 650223233