Què és la ionització?

Ions, protons, neutrons. Veritat què totes aquestes paraules us sonen del temps on estudiàvem? Penseu bé: classe de naturals i el vostre professor o professora parlant de moltes coses. Una d’aquelles era la ionització, un concepte molt important últimament i que avui us volem recordar sota l’entrada de: què és la ionització?

Saps què és la ionització? Entra al nostre blog per descobrir un procés que ens afecta més del que ens imaginem.

Si llegim la seva explicació a Wikipedia, ens trobarem la típica i clàssica explicació científica. Una mica difícil d’entendre per aquells que no estem immersos en ella. Per això avui et vull parlar de què és la ionització amb un llenguatge proper. Comencem?

Primer de tot: la ionització és el procés pel qual es produeixen ions i un ió és un àtom que ha perdut o ha guanyat electrons. Tot, absolutament tot, està compost per àtoms i és per això que la ionització adquireix un paper important.

Aquest procés es pot produir de forma natural (vivim rodejats d’electricitat electromagnètica o la mateixa llum solar la pot provocar) o de forma artificial.

Ions a l’aigua i a l’aire

 

Els ions els podem trobar tant a l’aigua com a l’aire.

Abans de res, de ions hi ha de 2 tipus:

  • Cations (perden un electró i adquireixen carrega positiva).
  • Anions (guanyen un electró i adquireixen una càrrega negativa).

Si no ho sabies, a l’aigua podem trobar calci, sodi, clor, carbonat i un llarg etc. Amb el procés de la ionització a l’aigua, feta de forma artificial, manipulem aquests àtoms per aconseguir que siguin beneficiosos pel consum humà.

A l’aire trobem gasos que es poden ionitzar com el nitrogen o l’oxigen (sí, aquests també són ions perquè recordem que tot està rodejat d’àtoms). Amb la conseqüent manipulació podem beneficiar-nos i millorar en salut, per això els nostres purificadors d’aire compten amb un generador d’ions com a primera part del procés que fa amb l’aire.

L’efecte dels ions en els éssers humans

 

Itash H2o és una màquina que ionitza l'aigua, si vols saber més sobre aquesta no dubtis en visitar el seu espai a la nostra web.

Els ions positius tendeixen a perjudicar als éssers humans amb efectes com mal de cap o ansietat, els negatius ens fan millorar en salut.

Màquines com Itash H2o tracten l’aigua modificant els seus ions i aquests ens fan guanyar en salut amb el simple acte de beure aigua.

En el cas de l’aire, tots els nostres purificadors compten amb diverses parts. Una d’elles és un generador d’ions que s’encarrega d’ionitzar aquell que ens rodeja i els prepara per passar per tots els seus filtres.

Els nostres purificadors d'aire tenen un generador d'ions en el seu interior. Tor per garantir la millor qualitat de l'aire que respires.
Exemple del procés pel qual passa l’aire per un dels nostres purificadors.

Què és la ionització? Segueixes tenint dubtes? Si la resposta és si, no dubtis en contactar amb nosaltres. T’ho explicarem més atentament.

La ionització és guanyar en salut. A què esperes per fer-te amb ella?

Si vols llegir-ho  [En castellano] 

Enviar un WhatsApp
Necessites ajuda?
Hola! Si necessites ajuda pots enviar-nos un missatge WhatsApp per aquí o trucar al 650223233