5 bones pràctiques amb l’aigua

L’aigua és igual a vida; no es pot posar en dubte. El problema és que s’acaba i diversos són els indicis que ens ho indiquen. A continuació t’explicaré tres indicis (n’hi ha més), però vull que et quedis amb mi després perquè després vas a veure 5 bones pràctiques amb l’aigua per garantir que puguis seguir accedint.

Veient el panorama (i el que està per arribar), et porto 5 bones pràctiques amb l’aigua. Amb elles volem garantir l’estalvi de la teva butxaca, l’ús eficient de l’aigua perquè les properes generacions tinguin accés a ella, que els altres éssers vius del Planeta pateixin l’efecte de no tenir aigua i, perquè enganyar-nos:

“Volem donar-te aquestes 5 bones pràctiques per i per a nosaltres mateixos, ja que sense ella no som res.”

Amb les 5 bones pràctiques amb l'aigua volem evitar la desertificació de la terra.
L’objectiu a evitar.

5 bones pràctiques o 5 gestos amb què garantir l’aigua:

A continuació et deixo amb 5 bones pràctiques (o 5 bons gestos) amb el qual garantir el bon ús de l’aigua. Amb els consells que llegiràs a continuació podràs estalviar, garantiràs la cura de la teva comunitat o de la teva localitat i, especialment, garantim el seu ús ara i sempre.


  • Dutxa’t en lloc de banyar-te i quan t’estiguis ensabonant, tanca l’aixeta.
    • Estalviaràs en la factura de l’aigua.
El moment en què ens dutxem és clau com a bona practica amb l'aigua
Tanca-la sense por.

Versa és un bon exemple.

  • En el teu vàter instal·la dos polsadors. Un per quan alliberis més aigua que l’altre que alliberi menys (així no gastaràs tant).

  • Controla la calç que tens a les canonades de la teva llar amb un bon descalcificador.
    • La calç les debilita i en estar febles poden tenir fuites (fins i tot poden arribar a rebentar) i no t’arribarà a l’aixeta tota l’aigua que t’hauria d’arribar (i pagaràs per tota ella malgrat no arribar-te).

  • Parla amb l’ajuntament de la teva ciutat o poble si veus que a la teva localitat es malgasta molta aigua.
Si veus que la situació de la imatge es repeteix a la teva localitat de forma habitual; no ho dubtis: parla amb el teu ajuntament.
Si veus que la situació de la imatge es repeteix a la teva localitat de forma habitual; no ho dubtis: parla amb el teu ajuntament

Quines bones pràctiques utilitzes tu?

Hi ha moltes més bones pràctiques amb l’aigua. Totes elles són igual de bones que les que t’acabo de dir i es poden implementar en una gran quantitat de contextos (a casa, al jardí de la teva llar, per al cultiu, etc.).

Ara la meva pregunta és: quines són les bones pràctiques que utilitzes tu?

M’agradaria saber-les per així garantir un major control de l’aigua (i fins i tot publicar-les a l’entrada si em dónes el teu permís per crear una bona). Jo no conec totes i segurament tu tampoc i el company de la teva feina segurament li passarà igual.

Entre tots podem crear un bon llistat amb bones pràctiques per a l’aigua i el seu ús. T’animes a dir-me quina és la que utilitzes? Omple el següent formulari i serà un plaer llegir-te.

    Accepto l’Avis legal y la Política de privacitat.

    Si quieres leer la entrada en castellano, da clic aquí.

    Enviar un WhatsApp
    Necessites ajuda?
    Hola! Si necessites ajuda pots enviar-nos un missatge WhatsApp per aquí o trucar al 650223233